PERSBERICHT SEPTEMBER 2022

Tillie van der Poel in Raad van Toezicht Museum Kranenburgh

Op 19 september jl. is Tillie van der Poel officieel toegetreden tot de Raad van Toezicht van Museum Kranenburgh in Bergen NH. Tillie van der Poel was onder meer voorzitter van de Raad van commissarissen Rabobank Noord Kennemerland en Rabobank Alkmaar e.o., en algemeen directeur van de Blooming Groep in Bergen. Daarnaast vervulde zij tal van andere bestuurlijke en adviesfuncties. Op dit moment is Van der Poel onder meer lid van de Adviesraad van het TAQA Cultuurfonds en lid van de Kunstcommissie van de Rabogroep.

Met haar toetreding is Museum Kranenburgh een bevlogen toezichthouder rijker die beschikt over veel bestuurlijke ervaring en grote betrokkenheid bij en kennis van het culturele veld in Nederland.

Warm hart voor Museum Kranenburgh

Als inwoner van Bergen en groot liefhebber van moderne en hedendaagse kunst draagt Tillie van der Poel Museum Kranenburgh al vele jaren een warm hart toe. Ze verheugt zich op haar nieuwe rol en ziet veel mogelijkheden om bij te dragen aan de goede ontwikkeling en stabiliteit van Museum Kranenburgh, waarmee het team van Kranenburgh onder leiding van Adriana González Hulshof en Colin Huizing zich gesteund en goed geadviseerd weet en zich voor 100 procent kan concentreren op zijn museale taken.

De Raad van Toezicht van Museum Kranenburgh bestaat nu uit 5 leden: Puck Huitsing (Voorzitter), Jan-Willem Labree, Daniëlle Lokin, Tillie van der Poel en Heleen Verwaayen.

Museum Kranenburgh

Museum Kranenburgh in Bergen presenteert kunst vanaf het begin van de 20e eeuw tot nu en is gelegen in een prachtige bostuin. De laatste jaren is het uitgegroeid tot een landelijk bekend museum met 70.000 bezoekers in 2019. Met een boeiende collectie kunst (waaronder de kunstenaars van De Bergense School) en een gevarieerd tentoonstellings- en publieksprogramma wil het alle generaties inspireren en houdt het de naam van kunstenaarsdorp Bergen levend. Het maakt school met tentoonstellingen die actuele thema’s aansnijden vanuit het perspectief van de kunst, zoals BLOOT (2018), Lucht (2020) en The Roaring Twenties (2021).

Hoflaan 26 1861 CR
072 2015000
www.kranenburgh.nl 
info@kranenburgh.nl

Leo Gestel, Portret Zusje Boendermaker, 1910
Matthieu Wiegman, Stilleven met kan
Kunstuitleen, Dorrit Klomp